BAŞARI HİKAYELERİ

TAT GIDA SAP S/4HANA Projesi Başarı Hikayesi

SAP S/4 HANA Dijital Dönüşüm projesi yapmaya nasıl karar verdiniz?

Tat Gıda ve Düzey Pazarlama’da SAP S/ 4 HANA dijital dönüşüm projesi yapmamızın en önemli nedeni, iki şirketimizde de farklı ERP sistemleri kullanılıyor olmamızın yarattığı konsolidasyon zorluklarıydı.  Aynı süreçlerde farklı uygulamaların tercih edilmesi nedeniyle yapının çok dağınık olması, entegrasyon katmanının çok geniş olması nedeniyle yönetilebilirlikten uzaklaşılması ve tek bir iş zekâsı ve raporlama platformunun olmamasını da, SAP S/4 HANA’ya geçiş yapma sebeplerimiz arasında sayabiliriz.

Atlantis adını verdiğiniz SAP S/4 HANA dijital dönüşüm projesinin süreçlerinden bahsedebilir misiniz?

Dijital dönüşüm projemiz kapsamında; süreç analizi, sözleşme, kavramsal tasarım, uyarlama geliştirme, test, eğitim, ana veri, yetkilendirme, geçiş hazırlık, canlı geçiş ve geçiş desteği süreçlerini tamamladık. Üretim yönetimi, malzeme yönetimi, depo yönetimi gibi lojistik modüllerin yanı sıra finansal modüller, iş zekası ve raporlama, nakliye yönetimi, global ATP gibi niş modüllerle beraber toplamda 17 modülü devreye aldık.

Bu dijital dönüşüm projesi kapsamında Vektora ile yollarınız nasıl kesişti?

Süreç analizi kapsamında tüm iş akışlarımızı değerlendirdik. Analiz ettiğimiz süreçleri çözüm ortaklarıyla paylaştık. Çözüm ortaklarından kısa listeye kalanlarla birebir mülakatlar yaptık. Bunun sonucunda kalite yönetimi, basis, iş zekâsı, raporlama ve finansal süreçlerde Vektora ile çözüm ortaklığı yapmaya karar verdik. Bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda, Vektora’nın bizim için doğru bir çözüm ortağı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Vektora’yı çözüm ortaklarından biri olarak seçmenizdeki etkenler nelerdir?

Dijital dönüşüm projeleri oldukça uzun soluklu projeler oluyor ve hem iş hem de iletişim anlamında, karşılıklı uyumun tam olarak sağlanması oldukça önemli hale geliyor. Atlantis SAP S/4 HANA dijital dönüşüm projemizde de Vektora ile iş ortaklığı yapmamızın en temel nedenleri arasında, Vektora’nın konusunda uzman olması, bize yapıcı çözümler üretebilmesi ve iletişim yeteneğinin oldukça üst seviyede olması yatıyor.

SAP S/4 HANA Dijital Dönüşüm ( Atlantis ) Projesinin hayata geçme süreci ve kullanıcı sayılarından bahsedebilir miyiz?

Proje 1 Eylül 2016 tarihinde başladı ve 1 Ocak 2018 tarihinde canlı kullanıma geçti. Toplam 16 ay sürdü. Proje kapsamında 6 fabrika, 6 dağıtım merkezi, 60 distribütör, 300 bayi , 1200 SKU , 11000 adam /saat  eğitim ve yaklaşık 800 kullanıcı yer aldı .

Atlantis projesine Vektora’nın kattığı değerler nelerdir ?

Proje kapsamında Vektora, özellikle banka ve benzer entegrasyonların çok çevik bir şekilde hayata geçirilmesi konusunda bize oldukça büyük fayda sağladı.  Müşteri ve ürün bazlı karlılığa kadar inilebilmesi, iş zekası ve raporlama tarafındaki danışmanların süreç ve modüller konusundaki yüksek bilgi seviyesi, raporların çok kısa bir süre içinde etkili bir şekilde yapılabilmesine olanak sağladı.  Bunlara ek olarak, IoT uygulamaları tarafındaki uzmanlıklarının bizi çözüme çok çabuk ulaştırdığını da rahatlıkla söyleyebilirim.

SAP S/4 HANA Dönüşüm Projesi yapacaklara neler önerirsiniz? 

 SAP S / 4 Hana dijital dönüşüm projesi yapacaklara öncelikli tavsiyem, olabildiğinde standart çözümlerin tercih edilerek geliştirmelerden kaçınılması olacaktır. Süreçlerin mümkün olduğunca basit dizayn edilmesi, operasyonel veri aktarımının kesinlikle yapılmaması, son kullanıcı eğitimlerinin garanti altına alınması ve SAP ‘nin standardında yer alan modüllerin çözüm aracı olarak tercih edilmesi de, projenin başarı faktörlerini etkileyen unsurlar arasında yer alıyor.

webinar iletişim
Talebinizi İletin,
Size Hemen Yardımcı Olalım